Nabídka
Produkty a služby

Historie Mikony

Tým společnosti Mikona

Dezén silné slovenské značky

Na trhu jsme už více než 20 let a za tento čas jsme stihli vybudovat jednu z největších sítí pneuservisů na Slovensku. V současnosti máme až 28 vlastních a 16 partnerských poboček, dohromady tedy 44 míst, kde se postaráme o vaše auto!

Pneuservis, autoservis nebo myčka aut – to je jen část z toho, co může naše Mikona na Slovensku nabídnout. Od začátku je pro nás důležitá zejména přidaná hodnota, tedy to, jak se u nás budete cítit. Našim zákazníkům vycházíme vstříc, poradíme, přijmeme každou reklamaci i uskladníme pneumatiky, které zároveň pojistíme proti krádeži či požáru.

Snažíme se poskytovat služby navíc, které vás potěší a díky kterým se budete rádi vracet zpátky.

Na Slovensko jsme přinesli Michelin jako první

Pracují pro nás jen ti nejlepší zaměstnanci, které pravidelně školíme. Nezaostáváme ani ve strojním vybavení. To pravidelně modernizujeme a přizpůsobujeme těm nejnáročnějším segmentům, jako jsou nízkoprofilové pneumatiky, vysokorychlostní pneumatiky, offroad a SUV pneu, nadrozměrné disky a další motoristické perličky. Potřebujete něco speciálního? Zavolejte do Mikony – Zvedneme telefón a nepoložíme ho, dokud vám neseženeme to, co hledáte.

Jako první jsme přinesli na Slovensko značku Michelin a dnes zastupujeme ty nejprestižnější výrobce jako Continental, Bridgestone, Goodyear nebo Pirelli. Prodáváme pouze ověřené pneumatiky homologované pro evropský trh a na prvním místě je u nás vždy kvalita. Pneumatiky si u nás můžete objednat přes e-shop nebo na jedné z našich slovenských poboček.

V Mikoně hrajeme fér

Záleží nám na tom, jaké hodnoty firma vyznává a co můžeme lidem nabídnout. V Mikoně hrajeme fér, a proto jsme připravili náš osobní program Mikona Fair Play. Řídíme se heslem „Mikona je vždy viac“. Jedná se zejména o člověka, který se o vás zajímá, odborně poradí a ochotně pomůže – na telefonu i na každé z našich poboček.

Kvalita nejen na papíře

Máme to černé na bílém – Jsme držitelé certifikátu kvality ISO 9001 a systémem managementu kvality se řídíme nejen na papíře, ale i v každodenním chodu firmy. A teď trochu čísel. Na trhu jsme od roku 1992 a náš trhový podíl v segmentu pneumatik na Slovensku činí cca 25 %. Naše podnikání se postupně rozsrostlo už do 3 okolních krajin – Česká republika, Maďarsko, Polsko. V současnosti máme kolem 28 vlastních poboček a 16 partnerských. Máme více než 15 000 věrných zákazníků a pyšníme se největším skladem pneumatik na Slovensku (osobní, nákladní, moto, agro, speciální, stavební atd.), které dokážeme expedovat do 24 hodin.

Láska ke čtyřem kolům

Učarovali nám nejen pneumatiky, ale i celá kola. Především když patří ke krásným a rychlým autům. V roce 2002 jsme se díky naší vášni pro automobily stali dovozci značky Subaru a chvíli na to nám přibyly prodejní místa Suzuki v Bratislavě, v Martine a Opel v České republice.

Láska ke dvěma nohám a životnímu prostředí

Sezení za volantem je fajn, ale stát na lyžích na svahu je ještě lepší. A právě proto jsme vybudovali Ski centrum Kohútka, kde si tuto zábavu můžete s námi užít do sytosti. Vychutnejte si nádherné pohoří Javorníků na česko-slovenském pohraničí a zapomeňte na chvíli na ruch měst a uspěchaný život.

Máme také rádi přírodu, a z toho důvodu jsme se rozhodli vyvážit naše motoristické podnikání něčím více ekologickým. Vznikla tak divize Mikona Energetika, ve které se skrývají dvě fotovoltaické elektrárny (solární elektrárny).

Struktura Mikona Group

  • Divize PNEU
  • Divize SLUŽBY
  • Divize AUTOMOBILY (Subaru, Suzuki, Opel)
  • Divize VÝROBA (lisovaná technická guma, kovovýroba, míchání gumových směsí)
  • Divize SKI (Kohútka)
  • Divize ENERGO (fotovoltaické elektrárny)
  • Ostatní činnosti (nájmy, handling)

Silná značka, silní hřáči

I přesto, že jsme vyrostli ve velkou mezinárodní společnost, stále jsme tu pro každého z vás, ať už jste zapáleným majitelem jakéhokoliv auta, nebo obrovská leasingová společnost. Mikona provozuje síť maloobchodních prodejen, kde se zaměstnanci věnují převážně koncovým zákazníkům, ale zastupuje i segment B2B. Našimi dlouholetými partnery jsou největší leasingové společnosti na Slovensku, které často spravují i více než 4 000 aut. Většina je samozřejmě v naší péči.

Problémem není ani uskladnění pneumatik pro tyto giganty, full service služby, hromadná nebo elektronická fakturace nebo jednoduše spojení, které může vzniknout jen mezi silnými a rovnocennými partnery.

Jak jsme rostli (k)rok za (k)rokem

1992

Začínali jsme téměř na zelené louce. Firma Mikon (a zanedllouho její sestra Mikona) totiž vznikla v obci Lúky pod Makytou. Mikon byl zaměřený především na výrobu lisované technické gumy pro automobilový průmysl. Hned ze začátku jsme ulovili opravdu velké ryby – Tatra a Liaz. Mikona vznikla o něco později jako obchodní firma, jejichž hlavní činností byl velkoobchod s pneumatikami.

1993

První rok byl úspěšně za námi a hned ten druhý nám přinesl zkoušku podnikatelské trpělivosti a pokory. Náš sklad s pneumtaikami totiž postihl velký požár, který zanechal obrovské materiální škody. My jsme to ale nevzdali a šli dál.

1994

Firma rostla a přibývali první maloobchodní prodejny v Partizánskom a ve Zvolene. Tento rok se nám také podařila ulovit další velká ryba, a to spolupráce s Barum Continental s. r. o.

1995

K našim úlovkům si připisujeme import od koncernu Continental na Slovensko a vznik společnosti Barum Slovakia s. r. o. – společná firma Mikony a Barum Continental. Tento velký výrobce tak projevil důvěru v sílu Mikony a v naši schopnost důstojně reprezentovat značku Barum a Continental na slovenském trhu. Tento rok pro nás také znamenal otevření první maloobchodní prodejny v Bratislavě na ulici Vajnorská a vznik drceřinné společnosti Mikona Bratislava s. r. o.

1996

Pokračujeme v otvírání maloobchodních prodejen po celém Slovensku. Vzniká tak už poměrně velká obchodní síť. Přibyly též dvě nové prodejny v Bratislavě – na ulici Drieňova a Herlianska.

1997

A je to tu, první velké stěhování. Firma narostla a mění své sídlo – z Lúk pod Makytou do Pruského, přibližně 12 km od Púchova.

1998

Pokračujeme v běhu na maloobchodní trati. Tento rok otvíráme prodejnu a servisy v Púchově, Považskej Bystrici a v Dubnici nad Váhom.

1999

Znovu otvíráme, tentokrát v Nitre, v Topoľčanoch a v Trenčíne. Prodejna a servis v jednom, to je kombinace, která se opravdu osvědčila.

2000

Nové milénium nám přináší nového partnera v Trnave pod jménem MIKONA MTG pneu s. r. o. Přelom tisíciletí jsme se rozhodli oslavit ve velkém stylu a odstartovali jsme sérii úspěšných závodů s názvem MIKONA RALLY Bratislava. V roce 2000 se konal 1. ročník soutěže.

2001

Už jsme zmínili, jak hodně milujeme auta a rychlost? Svědčí o tom i 2. ročník závodů MIKONA RALLY Bratislava.

2002

První velký milník pro Mikonu - 10. výročí záložení společnosti. Oslavili jsme ho hned několika způsoby. Trochu oddychu a kultury jsme si dopřáli na opeře Nabuco a nová firemní kultura přišla zase se změnou loga. Vzkvétali však i obchody. V roce 2002 jsme otevřeli největší středisko pneuservisu v Bratislavě, dodnes nese jméno Mikona DOM PNEUMATÍK.

2003

Že už jsme dlouho nezmínili Mikon? Nebojte se, nezanedbávali jsme ani výrobu. V roce 2003 jsme rozšířili výrobní program této společnosti a rovněž jsme přestěhovali provozovnu pneuservisu v Topoľčanoch do nových prostor.

2004

12 roků jsme rostli zejména proto, že nám vždy záleželo na kvalitě. A tak jsme se rozhodli oznámit to světu i oficiálně. V tomto roce získala společnost Mikona certifikát kvality ISO 9001 a společnost Mikon zase certifikaci RW TÜV.

2005

Naše čtyřkolová vášeň pokračuje. Po akvizici vznikla v České republice společnost Mikona Auto, která dodnes prodává a servisuje vozidla značky Opel.

2006

Rok 2006 uzavírá naši expanzi na čtyřech kolech otevření značkového autoservisu Subaru na Rožňavskej 30/A v Bratislave. Zároveň začíná výstavba průmyslového parku v Púchově, kam jsme se ještě během tohoto roku stihli přestěhovat z původního sídla v Pruskom. Vznikl zde velkokapacitní centrální sklad, z kterého zásobujeme dnes nejen 43 maloobchodních prodejních sítí Mikona, ale i dalších 100 odběratelů po celém Slovensku. Spolu se změnou sídla přišel i druhý velký rebranding firmy. Společnost Mikona má nové logo i slogan a spolu s nimi přišly i nové cíle.

2007

15. výročí vzniku Mikona Group. „Nie je to úžasné?“ říkali jsme si a opět se rozhodli naše narozeniny oslavit, tentokrát na Labuťom jazere. Na řadu přišlo i ocenění dlouholetých zaměstnanců.

2008

Naše vášeň pro auta neustále roste. V roce 2008 otvíráme novou pobočku Suzuki v Martine.

2009

Líbí se nám nejen na čtyřech kolech, ale i na dvou nohách. Nejlépe na svahu směrem dolů. Proto jsme se rozhodli rozšířit aktivitu společnosti do celkem nové oblasti. Vzniklo tak Ski centrum Kohútka, které najdete na česko-slovenské hranici v nádherném prostředí pohoří Javorníky.

2010

Víme, že pneumatiky a auta nejsou zrovna šetrné k životnímu prostředí, a proto jsme se rozhodli naše podnikání trochu vyvážit a založili jsme divizu Mikona Energetika. V praxi to znamená dvě fotovoltaické elektrárny, které vyrábějí čistou, tzv. zelenou, energii.

2011

Mikona stále roste a roste. Tento rok se nám podařilo dosáhnout zatím nejvyššího počtu prodejen v dosavadní historii firmy – 44 i s partnerskými pobočkami.

2012

Věřili byste tomu? Tento rok jsme oslavili 20. výročí založení Mikona Group. Na slovenském trhu jsme už etablovaní jako silná domácí značka v jednoznačných modro-žlutých barvách. Opět oslavujeme, ale nezapomínáme ani na rozvoj a vzdělávání našich zaměstnanců.

2013

Na trh jsme uvedli program Mikona Fair Play a připravujeme další velkou online změnu. Jste zvědaví? Nechte se překvapit!


Vyberte preferovanou prodejnu
Zavřít